• Hovedpartnere

    Partnere

Torsdag Tor 15 Februar Feb
Lørdag Lør 17 Februar Feb
Torsdag Tor 22 Februar Feb
Lørdag Lør 24 Februar Feb
Torsdag Tor 29 Februar Feb
Søndag Søn 3 Mars Mar
Torsdag Tor 7 Mars Mar
Lørdag Lør 9 Mars Mar
Torsdag Tor 14 Mars Mar
Lørdag Lør 16 Mars Mar
Tirsdag Tir 19 Mars Mar
Torsdag Tor 21 Mars Mar
Lørdag Lør 23 Mars Mar
Hjemme
Frisk Asker
FRI
Borte
Stjernen
STJ

SKJEBNESVANGRE SEKUNDER

(Frisk Asker – Stjernen 4-2) Stjernen gjorde en god bortekamp i Varner Arena, og hadde alt i sine egne hender for å avgjøre kampen. Men tangotrøyene fra Asker maktet å snu kampen og ta seieren i løpet av noen bitre sekunder i den tredje perioden.

To gode målvakter
Med et offensivt Stjernen, så ble det en høyst underholdende første periode i Varner Arena. Begge lag fikk frem gode muligheter, men både målvakt Preben Rabben Arntsen og vertenes Pontus Eltonius vartet opp med typiske TV-redninger for å holde sine lag inne i kampen. Men nettsus skulle det likevel bli, og det innen publikum hadde rukket å ta en bit av kveldens første wiener i brød. Hjemmelagets Nicolay Andresen fikk en utvisning for farefullt spill med høy kølle allerede etter et par minutters spill, og Stjernen brukte kun 33 sekunder på å utnytte fordelen med en mann mer på isen.
Stian Kaltrud Nystuen tok plass foran målet, og styrte iskaldt inn pasningen han fikk fra Austin Cangelosi og John Nicholas Piccinich.
Etter scoringen jevnet spillet seg mer ut, og Frisk kom mer inn i kampen. Stjernen hadde nok de farligste mulighetene i jakten på å doble sin ledelse, men askerbøringene hadde også sine muligheter. Godt defensivt arbeid og en Rabben Arntsen mellom stengene som holdt buret rent, sørget for at Stjernen kunne gå til pause med ledelse.
Etter snaut seksten minutters spill ble det også litt gruff foran Askers mål, i det unge Sondre Grønli uredd kastet seg frem på en mulig retur. Hjemmelagets målvakt fikk blokkert pucken, og både Grønli og Askers Felix Girard ble sent i utvisningsboksen for henholdsvis slashing og roughing.
Det ble altså med målet til Kaltrud Nystuen etter en morsom og offensiv periode fra begge lag. Skuddstatistikken bærer også preg av det med 16 til Stjernen og 11 til Frisk Asker.

Foto: Kjetil Olssen Vethe

Med en mann mindre på isen
Mens det var Stjernen som hadde initiativet i den første perioden, så var det nok Frisk Asker som var hetest på den berømmelige grøten i midtperioden. Askerbøringene hadde åpenbart fått en hårføner fra trener Roy Johansen i pausen og trykket Stjernen tilbake innledningsvis i perioden. Det fikk de også betalt for da Tobias Fladeby kunne utligne for Asker før det var spilt fire minutter.
Det jevnet seg litt ut utover i perioden, og spillet bølget mer frem og tilbake. Begge målvaktene måtte i aksjon på flere gode muligheter, og kampen lå veldig på vippen. Men bare snaue minuttet etter hjemmelagets utligning, så var Stjernen uheldige og fikk en lagstraff for å ha for mange spillere på isen. Marius Carho Hansen gikk ut for å sone straffen, og fikk se at John Nicholas Piccinich nådeløst utnyttet en feil i Asker-forsvaret. Stjernens #14 fosset mot mål, la pucken til rette for Austin Cangelosi som vippet pucken i mål før hjemmelagets målvakt i det hele tatt rakk å få opp armene.
Resten av perioden forble målløs, men det manglet ikke på muligheter. Både Frisk og Stjernen spilte seg frem til store muligheter som fort kunne resultert i flere scoringer. Mot slutten av perioden fikk Emil Buskoven en gedigen muligheter etter vakkert forarbeid av Filip Lalande og Stian Nybraaten Hansen, men igjen sto vertenes målvakt Pontus Eltonius i veien.
Stjernen kunne dermed gå til pause med fortsatt ledelse, etter en periode hvor de måtte jobbe en god del mer defensivt enn i den første perioden. Men de røde iskrigerne jobbet hardt, var godt organiserte og fikk betalt for det. Skuddstatistikken i midtperioden gikk i favør hjemmelaget med 14 mot 9.

Foto: Kjetil Olssen Vethe

Skjebnesvangre sekunder
Stjernen åpnet lovende i den siste perioden, og fikk i tillegg muligheten i overtall da hjemmelagets Tobias Fladeby ble utvist etter bare 17 sekunder, men maktet ikke å omsette fordelen i en tellende scoring.
De røde fortsatte å produsere muligheter, men en god Pontus Eltonius i Askers mål nektet å slippe forbi flere pucker i kveld. I stedet skulle Stjernen sove litt i timen og målvakt Preben Rabben Arntsen være uheldig. I løpet av noen skjebnesvangre sekunder midtveis i perioden sørget Felix Girard og Tobias Lindström for å snu kampen for vertene.
Stjernen forsøkte å sette inn en sluttspurt de siste minuttene, men virket stresset mot et Asker-lag som nå hadde funnet rytmen. Trener Fredrik Johansson forsøkte også å trekke ut målvakten og spille seks mot fem, men det er ikke uten risiko, som viste seg da nevnte Fladeby kunne fastsette sluttresultatet til 4-2 for Frisk Asker.

Det startet lovende for Stjernen, og man gjør utvilsomt en god bortekamp til tross for tapet. Absolutt ingen grunn til å henge med hodet, men ta med seg det gode og forberede seg til neste kamp. Skuddstatistikken i den tredje perioden endte 8 mot 7 i favør hjemmelaget, totalt 33-32.

Nå venter et Østfold-derby i Halden mot Comet førstkommende lørdag, før Lillehammer kommer på besøk til sesongens første hjemmekamp neste torsdag.

Full kampstatistikk!