• Hovedpartnere

    Partnere

Torsdag Tor 5 Oktober Okt
Søndag Søn 8 Oktober Okt
Tirsdag Tir 10 Oktober Okt
Lørdag Lør 14 Oktober Okt
Torsdag Tor 19 Oktober Okt
Lørdag Lør 21 Oktober Okt
Torsdag Tor 26 Oktober Okt
Søndag Søn 29 Oktober Okt
Torsdag Tor 2 November Nov
Lørdag Lør 4 November Nov
Tirsdag Tir 14 November Nov
Lørdag Lør 18 November Nov
Torsdag Tor 23 November Nov
Lørdag Lør 25 November Nov
Torsdag Tor 30 November Nov
Lørdag Lør 2 Desember Des
Torsdag Tor 7 Desember Des
Lørdag Lør 9 Desember Des
Tirsdag Tir 19 Desember Des
Fredag Fre 22 Desember Des
Torsdag Tor 28 Desember Des
Lørdag Lør 30 Desember Des
Torsdag Tor 4 Januar Jan
Lørdag Lør 6 Januar Jan
Torsdag Tor 11 Januar Jan
Lørdag Lør 13 Januar Jan
Torsdag Tor 18 Januar Jan
Lørdag Lør 20 Januar Jan
Hjemme
Halden
HAL
Borte
Stjernen
STJ

MÅLKALAS MED SMULTRING

(Comet – Stjernen 0-8) Det som så ut til å være litt høye skuldre innledningsvis gikk fort over i at det skulle løsne skikkelig for Stjernen i Halden Ishall. Byens røde iskrigere ga seg ikke før det hadde blitt åtte pucker fremover, og ingen pucker bakover.

Startet og avsluttet med scoring
Det så ut til å være litt nerve og høye skuldre hos Stjernen innledningsvis i sesongens første Østfoldderby (dog, det kan ha vært mest hos undertegnede …). Men de mange fremmøtte fra Fredrikstad, som for øvrig laget en fin ramme rundt kampen, skulle fort få noe å roe nervene med.
De røde valgte å stå høyt i banen og presse hjemmelaget til å gjøre feil. Det utnyttet Kristian Røykås Marthinsen da han serverte Stian Kaltrud Nystuen foran mål. Kaltrud Nystuen valgte å fyre av på direkten og sendte Stjernen i ledelsen før det var spilt tre minutter.
Etter scoringen jevnet det seg litt mer ut og spillet bølget frem og tilbake, men ikke helt uten at Stjernen hadde et lite grep om kampen. Målvakt Preben Rabben Arntsen og Stjernens backer ryddet unna det som kom, mens blant andre Austin Cangelosi og Calle Spaberg Olsen hadde gode muligheter til å doble Stjernens ledelse.
Med fem minutter igjen av perioden skulle vertene få muligheten i overtall da Filip Gunnarsson fikk en utvisning for interference, men Stjernen var godt organiserte i sitt undertallsspill og holdt Comet unna de helt farlige mulighetene.
Men en var ikke helt ferdig med undertallsspill da Calle Spaberg Olsen ble utvist et par minutter senere for en slashing. Med en mann mindre på isen så viste Stjernen hvor farlige de er på kontringer. John Nicholas Piccinich og Austin Cangelosi snappet pucken fra en uoppmerksom Comet-spiller og stormet mot mål. Hjemmelagets målvakt Arvid Ljung reddet det første forsøket, men duoen fra New Jersey plukket opp returen og Cangelosi kunne sette pucken i mål etter pasning fra Piccinich.
Stjernen kunne dermed gå til pause med ledelse 0-2, etter en forholdsvis jevnspilt periode, men med et ørlite rødt overtak. Skuddstatistikken de første tjue minuttene gikk også i favør Stjernen med 13 mot 4.

Foto: Sofie A. Kitterød

Trykket på gassen
Stjernen skrudde virkelig opp tempoet i midtperioden, og åpnet med et skudd i stolpen fra Dominic Cormier og en stor mulighet fra Stian Nybraaten Hansen. I den andre enden var målvakt Preben Rabben Arntsen sikkerheten selv når vertene kom på en sjelden visitt i Stjernens sone.
Etter seks minutters spill ble Comets Jørgen Svare Grøndahl utvist for en tripping, og med 27 sekunder igjen av det påfølgende overtallsspillet økte Stjernen til 0-3. Calle Spaberg Olsen dundret pucken i mål på direkten etter forarbeid av John Nicholas Piccnich og Dominic Cormier.
Snaue minuttet senere måtte Stian Kaltrud Nystuen i utvisningsboksen for en holding, men selv med en mann mindre på isen så foregikk det meste av spillet i hjemmelagets sone. Og da David Nilsson måtte sone en utvisning for en krysstakling, gjorde Stjernen kort prosess med sitt overtallsspill. Denne gangen fikk Piccinich en pasning fra Cormier, og Piccinich fikk all verdens tid til å sikte mot et passivt Comet-forsvar før han iskaldt rappet pucken forbi hjemmelagets målvakt, Arvid Ljung.
Midtperioden ble preget av en del utvisninger, og med seks minutter igjen på klokka ble hjemmelagets Håkon Vaglen utvist for en slashing. Det påfølgende overtallet ble det ingen nettsus av, og i det hjemmelaget var fulltallige ble også Dominic Cormier samt Comets Eirik Hafstads Johansen utvist for henholdsvis krysstakling og roughing.
Kirsebæret på toppen av en meget underholdende periode, sett med Stjernen-øyne, kom med 50 sekunder igjen på klokka, da Austin Cangelosi serverte Piccinich som med sitt fjerde målpoeng for kvelden kontant satte pucken i mål.
Skuddstatistikken i Stjernens favør med 19 mot 3 er beskrivende for røde iskrigere som virkelig satte foten på gasspedalen i denne andre perioden, og kunne gå til pause med ledelse 0-5.

Transportetappen
Kampen var nok i realiteten avgjort med 0-5 etter de første to periodene, men Stjernen hadde ikke tenkt til å gi seg helt enda. Allerede etter et minutts spill i den tredje perioden kom den sjette scoringen – etter forarbeid fra John Nicholas Piccinich og Calle Spaberg Olsen, så kunne Stian Kaltrud Nystuen styre inn sitt andre mål for kvelden.
Tre minutter senere var det fare på ferde nok en gang i vertenes sone. Spaberg Olsen ville ikke være noe dårligere og satte inn sitt andre mål for kvelden, og økte Stjernens ledelse til 0-7 på pasning fra Austin Cangelosi og Brendan Ellis. Så skulle det følge et aldri så lite utvisnings-bonanza…
I tur og orden måtte Stjernens Håkon Imset Stormli (holde motstanders kølle), Jarl Fredrik Tillman (hekting), Joachim Lunde Hermansen (tripping) og Brendan Ellis (roughing) på en visitt i utvisningsboksen, som sørget for flere minutter med to mann mer på isen for Comet. Men solid målvaktspill fra Preben Rabben Arntsen, iherdig jobbing fra trioen av røde spillere foran ham og noe unøyaktighet fra hjemmelaget sørget for at det ikke ble noen nettsus for haldenserne. Så var det hjemmelagets tur til å besøke utvisningsboksen da Pelle Hedlund og William Kuisma måtte ut for henholdsvis slashing og roughing. Men heller ikke Stjernen skulle finne veien til nettmaskene med to eller en mann mer på isen.
Men iskrigerne fra plankeby’n skulle sette et punktum for kvelden. Unge Sondre Grønli lempet pucken inn i vertenes sone og tok plass foran målet. Etter pucken hadde vært innom Kristian Røykås Marthinsen og Jarl Fredrik Tillman, fikk Grønli den tilbake og vispet den iskaldt i mål med snaue minuttet igjen å spille. Skuddstatistikken i den tredje perioden endte i favør Stjernen med 12 mot 6 (totalt 13-44), og Stjernen vinner også sesongens første Østfoldderby med 0-8.

Da er det bare å forvente at Preben Rabben Arntsen møter opp med smultringer på neste trening, før vi møtes igjen på tribunen i Stjernehallen førstkommende torsdag da Lillehammer kommer på besøk.

Full kampstatistikk!