• Hovedpartnere

    Partnere

Torsdag Tor 4 Januar Jan
Lørdag Lør 6 Januar Jan
Torsdag Tor 11 Januar Jan
Lørdag Lør 13 Januar Jan
Torsdag Tor 18 Januar Jan
Søndag Søn 21 Januar Jan
Torsdag Tor 25 Januar Jan
Lørdag Lør 27 Januar Jan
Torsdag Tor 1 Februar Feb
Lørdag Lør 3 Februar Feb
Torsdag Tor 15 Februar Feb
Lørdag Lør 17 Februar Feb
Torsdag Tor 22 Februar Feb
Lørdag Lør 24 Februar Feb
Torsdag Tor 29 Februar Feb
Søndag Søn 3 Mars Mar
Torsdag Tor 7 Mars Mar
Lørdag Lør 9 Mars Mar
Hjemme
Stjernen
STJ
Borte
Lillehammer
LIL

Sliteseier

(Stjernen – Lillehammer 6-4) På en kveld hvor Stjernen hedret både gamle og unge spillere som har hengt skøytene på hylla, så tok årets røde iskrigere sesongens første hjemmeseier i en tett og jevn affære mot Lillehammer.

En offensiv start
Stjernen ønsket tydelig å vise seg frem i sesongens første tellende hjemmekamp, og gikk offensivt til verks innledningsvis i den første perioden. Det skulle heller ikke gå lenge før publikum skulle få noe å juble for. Før det var spilt fem minutter serverte Stian Nybraaten Hansen pucken til Jonathan Hafsmoe som ikke nølte med å sende Stjernen i ledelsen. Lillehammer var nok et usikkert kort for mange hockeyeksperter før denne sesongen, men i Stjernehallen slo de tilbake bare noen minutter senere da kanadiske Derian Plouffe kunne utligne for gjestene.
Men det var kun balanse i regnskapet i et snaut minutt før Calle Spaberg Olsen, John Nicholas Piccinich og Austin Cangelosi fikk muligheten til å snurre litt rundt i bortelagets sone. Trioen utnyttet etter hvert slitne lillehamringer, og med Spaberg Olsen og Piccnich som servitører sendte Cangelosi Stjernen tilbake i ledelsen.
Det gnistret ikke direkte av noen av lagene de siste ti minuttene av perioden. Målvakt Preben Rabben Arntsen vartet opp med noen gode redninger, og da ingen av lagene maktet å score så ebbet perioden ut med ledelse til Stjernen. Skuddstatistikken i den første perioden gikk også i favør vertene med 10 mot 9.

I grevens tid
Den andre perioden åpnet mye likt som den første, og allerede etter drøyt to minutters spill kunne publikum nok en gang reise seg fra setene i jubel. Filip Lalande og Stian Nybraaten Hansen fant en umarkert Magnus Eikrem Haugen som dro seg inn mot gjestenes tsjekkiske målvakt Tomas Kral og satte pucken iskaldt i mål.
Men dette var en kamp hvor lagene fulgte hverandre tett, også i målprotokollen. Bare et par minutter senere kunne Joachim Engesveen redusere til 3-2 for gjestene.
Spillet fortsatte å bølge frem og tilbake, med muligheter til begge lagene. Backene Eikrem Haugen og Andreas Røykås Marthinsen forsøkte seg, men nå var gjestenes målvakt med på notene.
Med 45 sekunder igjen av perioden kom også kampens første utvisning da Dominic Cormier ble utvist for en albuetakling. Men å spille med en mann mindre er i blant ingen svakhet for byens iskrigere. John Nicholas Piccinich snappet pucken i egen sone, fraktet den hele veien til motsatt ende av isen hvor han fant Filip Gunnarsson med en leken tversoverpasning.
«Svorske» Gunnarsson kriget så inn pucken med tre sekunder igjen på klokka. Dermed kunne Stjernen gå til pause med en tomålsledelse inn mot den tredje perioden. Skuddstatistikken i midtperioden vant også vertene med 10 mot 8.

Foto: Harry Johansson

Spennende til siste slutt
Lillehammer, fortsatt i overtall etter Cormiers utvisning i forrige periode, brukte ikke lang tid på å skape ny spenning i kampen. Alexander Reichenberg reduserte til 4-3 etter bare ett minutts spill.
Like etter skulle Stjernen få en mulighet i overtall da gjestenes Joakim Eidsa Arnestad ble utvist for en holding, men foruten et skudd fra Joachim Lunde Hermansen så fikk Stjernen lite ut av sitt overtallsspill.
De røde skulle likevel øke sin ledelse på nytt, bare noen minutter senere. Emil Buskoven og Filip Lalande serverte Filip Gunnarsson. «Greven» lot seg ikke be to ganger, og satte pucken i mål med et rapt håndleddskudd.
Men det var en nerve i kampen, begge lag fulgte hverandre tett og til tross for at Stjernen ledet med to mål, så føltes det som om kampen lå litt på vippen. Den spenningen skulle bli bekreftet da franske Gabin Ville reduserte til 5-4 når det nærmest seg midtspilt periode.
Men det gikk et lite hull på ballongen til gjestene fra Lillehammer fem minutter senere. Joachim Lunde Hermansen og Emil Buskoven fant hurtigtoget Stian Nybraaten Hansen som gjorde ingen feil og økte hjemmelagets ledelse til 6-4.
Klokka tikket virkelig Stjernens vei nå, og mot slutten av perioden kastet Lillehammer alt de hadde i angrep. De tok også ut målvakt Kral for å kunne spille med en ekstra utespiller. Seks mot fem ble også til seks mot fire da Emil Buskoven pådro seg en utvisning for farefullt spill med høy kølle.
Men Stjernen holdt unna, sikret til slutt seieren og tok tre poeng i sesongens første seriekamp hjemme i Stjernehallen. Skuddstatistikken i den tredje perioden endte i favør gjestene med 17 mot 9, totalt 29-34.

Nå venter Stavanger Oilers i DNB Arena førstkommende lørdag, før Lørenskog er gjester i Stjernehallen neste torsdag.

Full kampstatistikk!