• Hovedpartnere

    Partnere

Torsdag Tor 19 Oktober Okt
Lørdag Lør 21 Oktober Okt
Torsdag Tor 26 Oktober Okt
Søndag Søn 29 Oktober Okt
Torsdag Tor 2 November Nov
Lørdag Lør 4 November Nov
Tirsdag Tir 14 November Nov
Lørdag Lør 18 November Nov
Torsdag Tor 23 November Nov
Lørdag Lør 25 November Nov
Torsdag Tor 30 November Nov
Lørdag Lør 2 Desember Des
Torsdag Tor 7 Desember Des
Lørdag Lør 9 Desember Des
Tirsdag Tir 19 Desember Des
Fredag Fre 22 Desember Des
Torsdag Tor 28 Desember Des
Lørdag Lør 30 Desember Des
Torsdag Tor 4 Januar Jan
Lørdag Lør 6 Januar Jan
Torsdag Tor 11 Januar Jan
Lørdag Lør 13 Januar Jan
Torsdag Tor 18 Januar Jan
Lørdag Lør 20 Januar Jan
Torsdag Tor 25 Januar Jan
Lørdag Lør 27 Januar Jan
Torsdag Tor 1 Februar Feb
Lørdag Lør 3 Februar Feb
Hjemme
Sparta
SPA
Borte
Stjernen
STJ

Marginene avgjorde

(Sparta – Stjernen 2-1 o.t.) Det ble en uhyre tett og jevn kamp i Sparta Amfi med to lag som ville vinne og ville gjøre alt for å få det til. Stjernen spilte med hjerte og lidenskap, ofret seg og spiste pucker, men til slutt var det marginer som avgjorde at bare ett poeng ble med hjem til Fredrikstad i kveld.

En nervepirrende første periode
Det ble god gammeldags derbystemning i den første perioden i kveldens lokaloppgjør. Fysisk spill fra første dropp med muligheter begge veier hvor kveldens målvakter, hjemmelagets Bence Balizs og Stjernens Preben Rabben Arntsen, tidlig måtte i aksjon.
De største mulighetene innledningsvis var det Sparta som sto for da de tidlig fikk muligheten med både en og to mann mer på isen siden Stian Nybraaten Hansen og Brendan Ellis måtte sone hver sin utvisning for slashing og roughing. Men Stjernen sto imot, og var med en kontring også veldig nære ved å ta ledelsen i undertall.
Spillet fortsatte å svinge begge veier, og Stjernen forsøkte å ta vare på enhver kontringsmulighet og utnytte feil fra hjemmelaget. Samtidig sto de rødes forsvar og målvakt Rabben Arntsen godt i den andre enden av isen.
Midtveis i perioden smalt det til igjen da vertenes Miihkali Teppo og Stjernens Jarl Fredrik Tillman havnet i klinsj i Spartas sone. Teppo ble belønnet med 2+2 for roughing og usportslig oppførsel, mens Tillman fikk to minutter for en roughing – dermed overtallsspill for Stjernen. Muligheten for å ta ledelsen ble enda større snaue minuttet senere da Spartas Martin Grönberg ble utvist for slashing, og Stjernen hadde et overtallsspill med to mann mer på isen. Men som vertene tidligere i perioden, så maktet man ikke å få noen uttelling.
Nok et rødt overtallsspill fulgte noen minutter senere da hjemmelagets Tim Daly ble utvist for farefullt spill med høy kølle, men nok en gang ble overtallet resultatløst.
Filip Gunnarsson fikk en enorm mulighet mot slutten av perioden til å sende Stjernen i ledelsen, men «Greven» sendte pucken utenfor fra kloss hold. Dermed endte perioden målløst etter tjue minutter med mye nerve og godt spill fra begge lag. Skuddstatistikken endte i favør hjemmelaget med 9 mot 4.

Like langt etter to
Midtperioden åpnet like intensivt som den første, hvor begge lag vasket frem gode muligheter og begge lags målvakter måtte ut i aksjon nærmest fra første sekund. Håkon Imset Stormli og Magnus Eikrem Haugen hadde gode muligheter til å sende Stjernen i ledelsen.
Denne perioden så skulle det også bli nettsus. Etter litt trykk fra hjemmelaget, kunne Martin Grönberg sende vertene i ledelsen.
Men sarpingene skulle ikke å ha gleden i et minutt engang, da Brendan Ellis sendte av gårde en utsøkt pasning fra egen sone som fant hurtigtoget Stian Nybraaten Hansen på motsatt blålinje. Nybraaten Hansen øynet en mulighet, satte fart og var iskald da han sendte pucken mellom beina på vertenes målvakt.
Ikke lenge etter var Magnus Eikrem Haugen farlig frempå nok en gang, men heller ikke denne gangen skulle det lykkes for kraftbacken.
Med snaut fem minutter igjen av en fartsfylt og spennende periode, oppsto det litt «kalabalik» mellom hjemmelagets Niklas Roest og Emil Buskoven hvor begge ble belønnet med hver sin utvisning for roughing.
Spenningen fortsatte helt til pausesignalet gikk, men flere mål ble det ikke og med 1-1 var man like langt etter to perioder. Skuddstatistikken i midtperioden gikk i favør vertene med 16 mot 12.

Uhyre jevnt
Den tredje perioden hadde et noe roligere tempo og ikke den samme intensiteten som de to foregående, men til gjengjeld så var det dobbelt så nervepirrende. Det var tydelig at begge lag ønsket å vinne, men ingen av lagene turte å ta noen høy risiko.
Spillet bølget frem og tilbake, mens Red Beavers gjorde alt de kunne for å mane sine røde helter opp og fram. Blant annet hadde Stian Kaltrud Nystuen en stor mulighet for å sende Stjernen foran i målprotokollen.
Det ble hjemmelaget som etter hvert trykket mest på i løpet av denne perioden, og Stjernens målvakt Preben Rabben Arntsen måtte flere ganger varte opp med litt «hockeygodis» i form av noen høyst kvalifiserte redninger.
Med to minutter igjen av perioden steg spenningen til taket da Stian Nybraaten Hansen måtte ut og sette seg for en hekting, men Stjernen regelrett spiste pucker i to minutter og kapret ett poeng ved at det fortsatt stod 1-1 etter tre perioder. Skuddstatistikken i den tredje perioden gikk i favør hjemmelaget med 10 mot 3.
Det var nok mange slitne bein og hoder ute på isparketten da man satte i gang overtidsperioden, og med spill tre mot tre så er det fort gjort å gjøre en feil. En feil som Sparta utnyttet og tok seieren da Magnus Nilsen satte 2-1 etter to minutters spill. Skuddstatistikken i overtiden endte i favør Stjernen med 2 mot 1, totalt 36-21.

Stjernen gikk ned med flagget til topps, men tok med seg like fullt ett poeng hjem til Fredrikstad etter å ha ofret nærmest liv og lemmer i tre perioder. Alt i alt en helt ok gjennomført bortekamp, som blir avgjort på ytterst små marginer. Nå venter Storhamar borte i CC Amfi førstkommende lørdag, før Vålerenga kommer på besøk til Fredrikstad neste torsdag.

Kampstatistikk!