• Hovedpartnere

    Partnere

Torsdag Tor 4 Januar Jan
Lørdag Lør 6 Januar Jan
Torsdag Tor 11 Januar Jan
Lørdag Lør 13 Januar Jan
Torsdag Tor 18 Januar Jan
Søndag Søn 21 Januar Jan
Torsdag Tor 25 Januar Jan
Lørdag Lør 27 Januar Jan
Torsdag Tor 1 Februar Feb
Lørdag Lør 3 Februar Feb
Torsdag Tor 15 Februar Feb
Lørdag Lør 17 Februar Feb
Torsdag Tor 22 Februar Feb
Lørdag Lør 24 Februar Feb
Torsdag Tor 29 Februar Feb
Søndag Søn 3 Mars Mar
Torsdag Tor 7 Mars Mar
Lørdag Lør 9 Mars Mar
Hjemme
Stjernen
STJ
Borte
Lillehammer
LIL

En deilig lagseier

(Stjernen – Lillehammer 6-2) Stjernen fremsto som et sterkt kollektiv i dagens kamp, noe som ble utslagsgivende på isen da de røde tidlig koblet grepet om kampen mot Lillehammer og sørget for at seieren og tre poeng ble igjen i Fredrikstad.

Full gass fra start
Stjernen hadde åpenbart bestemt seg for at torsdagens kamp ikke var noe man ville vedkjenne seg, og satte klampen i bunnen fra start av mot Lillehammer i dag. Allerede etter ett minutt satte Brendan Ellis pucken i mål, men etter videodømming ble målet annullert. Det skulle likevel gi et signal på hva som skulle komme. Lillehammer var riktignok ikke ufarlige, og Stjernens målvakt Laban Byrkjeland måtte også i aksjon for å holde de røde inne i matchen. Men det skulle være hjemmelaget som koblet et grep om kampen. J.J. Piccinich og Stian Kaltrud Nystuen var blant spillerne som hadde store muligheter, men klarte ikke å overliste gjestenes tsjekkiske sisteskanse Tomas Kral. Kral gikk også seirende ut av duellen da Piccinich fikk prøve seg med et straffeslag. Stjernens samtlige fire rekker – inkludert ungdomsrekka med Sondre Grønli, Jarl Fredrik Tillman og Emilio Törnvall og lagets to nykommere i Ludvig Jardeskog og Grant Mismash viste ingen respekt for motstanderen og viste solid arbeidsmoral i alle bytt. Med drøyt fem minutter igjen på klokka, så skulle man også få lønn for strevet. Med Håkon Imset Stormli og J.J. Piccinich som servitører, sendte mannen med gullhjelmen – Austin Cangelosi – Stjernen i føringen. Litt «kalabalik» rundt Lillehammers mål i periodens sluttsekunder medførte utvisninger på hjemmelagets Brendan Ellis og bortelagets Gabin Ville for roughing, men 1-0 sto seg til pause etter en solid periode av de røde. Skuddstatistikken gikk også i favør vertene med 10 mot 8.

Mange utvisninger, ingen overtallsmål
Stjernen fortsatte i mye av det samme sporet som i den første – høyt tempo og mye intensitet i spillet. Men nå var det Lillehammer som fant veien til nettmaskene først. Etter nesten fire minutters spill utlignet Emil Nyhus for gjestene, og man var like langt. I cirka to minutter var det balanse i målprotokollen, før Joachim Lunde Hermansen tok saken helt i egne hender. Snappet pucken i offensiv sone, fikk god tid til å sikte og satte pucken klinisk forbi gjestenes målvakt. Gjestene fulgte opp med en utvisning da Antti Virtanen måtte ut for en slashing, og Lillehammer rakk knapt å bli fulltallige før Håkon Imset Stormli og Ludvig Jardeskog fant Austin Cangelosi foran mål. Stjernens nummer 88 gjorde ingen feil og styrte pucken inn til en 3-1 ledelse. Det ble ingen flere scoringer i midtperioden, men det var nok av kriging om pucken og mye fysisk spill som ble noe oppstykket av utvisninger til begge lag. Både Stjernen og Lillehammer skapte flere muligheter, men nå var både hjemmelagets Laban Byrkjeland og bortelagets Tomas Kral med på notene. Emil Nyhus pådro seg en utvisning i sluttsekundene for en hekting, hvilket betød at Stjernen skulle starte den tredje perioden med en mann mer på isen. 3-1 stod det etter førti spilte minutter og skuddstatistikken i den andre perioden gikk igjen i favør hjemmelaget med 8 mot 7.

Foto: Harry Johansson

Sitt første poeng
Ludvig Jardeskog noterte seg for sitt andre målpoeng på to kamper med sin målgivende i midtperioden. I den tredje periodens første minutt var det tid for Grant Mismash å notere seg for poeng. Sammen med Piccinich var han servitør da Brendan Ellis hamret inn 4-1 fra blålinja i overtallsspill. Lillehammer så ut til å bli slitne og ble jagende mye etter pucken, mens Stjernen hadde koblet et fast grep om kampen. Syv minutter var spilt da Jonathan Hafsmoe økte til 5-1, etter forarbeid av Jarl Fredrik Tillman og Filip Lalande. Midtveis i perioden tente Antti Virtanen et lite håp for lillehamringene, da han reduserte til 5-2 i overtallsspill mens Andreas Røykås Marthinsen satt utvist for en krysstakling. Men klokka tikket Stjernens vei, og man kunne drepe ytterligere noen minutter i overtall da gjestenes Gabin Ville pådro seg en ny utvisning for en slashing. Med tre minutter igjen av kampen noterte Brendan Ellis og Joachim Lunde Hermansen seg for målgivende, da J.J. Piccinich kunne styre inn 6-2, som også ble sluttresultatet. Skuddstatistikken i den tredje perioden endte i favør gjestene med 12 mot 10, totalt 28-27.

Etter den blytunge seieren sist torsdag, så reiste Stjernen seg mesterlig i kveld. Fremsto som et lag, et kollektiv med hjerte og «attityd» og viste virkelig hva som bor i laget.

Foto: Harry Johansson

Nå venter Stavanger Oilers på borteis førstkommende torsdag, før Lørenskog gjester Stjernehallen neste lørdag.

Kampstatistikk!